Excite

Bespaar geld met een zuinige bestelauto

Voor je je eerste auto koopt, heb je niet altijd in de gaten welke kosten hier allemaal bij komen kijken en hoeveel invloed de keuze van je auto heeft. Een auto kan je letterlijk duizend euro in de maand kosten, terwijl je ook kunt gaan voor een exemplaar dat je misschien een paar tientjes kost. Zeker als je als ondernemer op de kleintjes wilt letten, kun je eigenlijk niet zonder een zuinige bestelauto. Wij geven een aantal handige tips.

Zuinig op alle fronten

Een zuinige bestelauto is een bestelauto die relatief weinig brandstof verbruikt, maar ook bijvoorbeeld lichter is. Dan hoef je er minder wegenbelasting voor te betalen. Ook de nieuwwaarde is belangrijk: des te lager de nieuwwaarde, des te lager de kosten voor de verzekering. Omdat de automarkt geen seconde stil staat, is het slim om regelmatig even te kijken wat op dit moment de voordeligste optie is.

Citroën Nemo

In 2011 voert Citroën de lijst met zuinigste bestelauto's aan. De Nemo, en dan in het bijzonder de HDI 75FAPEGS uitvoering, is het allerzuinigst. Deze bestelwagen verbruikt 4,1 liter benzine voor het rijden van 100 kilometer en heeft een CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer. Dit levert nog geen wegenbelastingvrije status op, maar maakt hem wel redelijk milieuvriendelijk. Doordat de auto een leeggewicht van 1.065 kilo heeft (ter vergelijking: de nummer 10 op deze lijst weegt leeg 1.235 kilo), blijven de vaste kosten voor o.a. wegenbelasting en verzekering heel beperkt. Wordt dit je nieuwe auto? Kijk dan ook of je deze tweedehands kunt kopen, dan hoef jij de eerste grote afschrijving niet te dragen!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020