Excite

Zorgen over Belgische tol

De ANWB gaat een campagne starten tegen de voorgenomen plannen van België om tol te heffen op de Belgische wegen. De bond maakt zich zorgen over Belgische tol. Buitenlandse automobilisten zouden in de toekomst via een wegenvignet moeten betalen om van de Belgische wegen gebruik te maken. Volgens de ANWB gaat het om miljoenen Nederlandse automobilisten die ‘slachtoffer’ worden van de maatregel.

Ordinaire kostenverhoging

Een woordvoerder van de bond noemt het voornemen woensdag in het Algemeen Dagblad een ordinaire kostenverhoging voor niet-Belgen. “Niet alleen vakantiegangers, maar ook mensen die dagelijks voor hun werk naar België moeten, worden op kosten gejaagd. Wij vinden dat het van de baan moet”, zegt een woordvoerder.

Nederlandse automobilist

De ANWB wil dat ministers Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur en Milieu) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) bij hun Belgische collega’s bezwaar aantekenen. Minister Schultz volgt naar eigen zeggen de stappen richting tolheffing door onze zuiderburen op de voet. Ze wil dat eventuele tolheffing niet discriminerend uitpakt voor de Nederlandse automobilist.

Actie tegen tolheffing

De ANWB wil de beslissing niet afwachten. De bond is een actie begonnen om meningen over de tolheffing te verzamelen. Weggebruikers kunnen zowel op de website van de ANWB als via de hashtag #tolbelgie op Twitter hun onvrede over de plannen uiten. Vooral vanuit de grensprovincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland klinken al protesten.

Kosten voor vignet

Naar verwachting zijn de kosten voor een vignet 7 euro voor 10 dagen, 20 euro voor 2 maanden of 100 euro voor een heel jaar. De Belgen willen vanaf 2016 geld innen met de invoering van het vignet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020