Excite

Zomerbanden: hoe zat het ook alweer?

Een auto is alleen maar zo goed als de verschillende losse onderdelen. Een auto met slechte banden kan bijvoorbeeld behoorlijk gevaarlijk zijn. Ongeacht het aantal gordels of airbags in de auto. Hoewel veel auto’s tegenwoordig zijn uitgerust met all season banden, zijn er ook nog veel automobilisten die de voorkeur geven aan winter- en zomerbanden. Die banden zijn speciaal bedoeld voor een specifiek seizoen en zorgen ervoor dat je juist in speciale omstandigheden goed op de weg blijft.

Winterbanden zijn wat dat betreft redelijk bekend: die worden veelal gebruikt tijdens wintersportvakanties, of in de perioden dat het in Nederland sneeuwt of glad is. Zomerbanden zijn iets minder bekend. Die hebben echter ook speciale eigenschappen. Ze zijn geschikt voor hoge snelheden en onderscheiden zich vanwege erg goede remprestaties. Het is namelijk één ding om met kou om te gaan, maar weer heel wat anders om op een veilige manier om te gaan met de hitte van de zomerzon!

Net als winterbanden kun je zomerbanden gewoon bij een bandenspecialist kopen. Het kost je waarschijnlijk een paar honderd euro voor de banden, inclusief montage. Dat lijkt veel, maar je moet natuurlijk wel bedenken dat je je banden nu nog maar een half jaar gebruikt. Als je de banden die je niet in gebruik hebt goed opbergt, kun je met de set uiteindelijk minimaal even lang doen als met een set all season banden. Wat dat betreft hoef je het voor het geld dan ook echt niet te laten!

Afbeelding: Flickr account mikecolvin82

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020