Excite

Zo bespaar je op je autokosten

Een auto kost geld, daarover is geen twijfel mogelijk. Maar hoeveel geld dat is, verschilt echt per auto. Veel mensen denken dat een auto ontzettend duur is, maar dat valt mee. Bovendien kun je - zeker als je de auto niet vaak gebruikt - deze ook nog verhuren, waardoor je nog wat van je kosten terugkrijgt.
    © Getty Images

Autoverzekering

Een van de makkelijkste dingen om op te besparen, is de autoverzekering. Shop eens rond voor tarieven en vergelijk goed de voorwaarden. De kans is groot dat je meer kunt krijgen, voor minder geld. De juiste autoverzekeraar kiezen is al behoorlijk belangrijk. En wat dacht je van kleine schades zelf betalen, zodat het niet ten koste gaat van je no-claim? Kies ook altijd voor de juiste dekking. Let daarbij niet alleen op de leeftijd van je auto, maar ook op je portemonnee. Soms is het gunstiger om de auto iets beter te verzekeren, ondanks de leeftijd.
    © Getty Images

Onderhoud

Ook op het onderhoud kun je veel besparen. Je kunt diverse vloeistoffen bijvoorbeeld zelf bijvullen. Als je je olie laat verversen, dan kost dit al snel 100 euro. Doe je het zelf, dan ben je voor net wat meer dan de helft klaar. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld ruitenwisservloeistof. Ga echter nooit knoeien; de kans dat het dan misgaat is groot en dan kost het juist vaak veel meer! Als je geen verstand van auto's hebt, beperk je dan tot het kiezen van de juiste garage.
    © Getty Images

Brandstof

Ook op verbruik kun je veel besparen. Als je rustig rijdt, volgens het nieuwe rijden, dan betaal je veel minder aan brandstof. Daarnaast slijt je auto op die manier veel minder hard, waardoor je ook minder snel dure reparaties hebt. Schakel bijvoorbeeld op tijd door, rijd niet te hard, let op flitspalen, laat je auto uitrollen, enzovoorts. Je zult merken dat dit gemakkelijk tientjes in de maand bespaart!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021