Excite

Zelfbouw vliegtuig bijna klaar om te vliegen

Uiteraard hebben we in de sectie motoren ontzettend veel aandacht voor auto's. De meeste mensen rijden namelijk in auto's. Maar daar komt binnenkort wellicht verandering in. Het kleine bedrijfje Sonex Aircraft wil namelijk de toekomst inluiden met een vliegwaardig doe-het-zelf vliegtuigje. Je moet zelf het vliegtuig in elkaar zetten, aan de hand van de bouwtekeningen, maar vervolgens kun je wel heerlijk vliegen. Volgens de makers is het lichte, kleine vliegtuigje, genaamd de SubSonex, bijna af.

De SubSonex kun je zelf in elkaar knutselen. Met wat handigheid en $60.000 heb je vervolgens een vliegtuigje dat in je garage past. En niet zomaar een vliegtuigje, maar een straalvliegtuig. Want de SubSonex wordt aangedreven door een kleine straalmotor. Hoe gaaf is dat?! Sonex Aircraft staat bekend om vliegtuigjes die goedkoop zijn en leuk om te besturen. De SubSonex is wat dat aan gaat geen uitzondering. Met de kleine straaljager kun je aardig wat leuke stunts uithalen, zo belooft het bedrijf.

Momenteel is de SubSonex nog niet aan te schaffen. Dat komt omdat Sonex Aircraft alleen nog testen op de grond heeft gedaan met de straaljager. Dus het duurt nog even voor de persoonlijke straaljager daadwerkelijk op de markt komt. Maar als het eenmaal zover is, waarschijnlijk rond de kerst van 2010, kunnen we wel allemaal een prachtige straaljager voor onder de kerstboom vragen!

Afbeelding: Flickr, Todd MacDonald

De SubSonex in actie:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019