Excite

Zelf aangedreven vliegtuig schrijft geschiedenis

Leonardo DaVinci deed al een poging om zelf te vliegen en sinds die tijd hebben talloze mensen in zijn voetsporen gevolgd. Tot nu toe met weinig succes. Daar is echter verandering ingekomen, want de Snow Bird is er in geslaagd om te vliegen door zijn vleugels te wapperen.

Die vleugels worden aangedreven voor de bestuurder, die fietst om het vliegtuigje in beweging te houden. Hiermee wist het vliegtuigje geschiedenis te schrijven. Het toestel was ontworpen door Todd Reichert. De Snow Bird wist in totaal 19,3 seconden op dezelfde hoogte en met dezelfde snelheid in de lucht te blijven, terwijl er een afstand van 145 meter werd afgelegd. De gemiddelde snelheid was 25,6 kilometer per uur.

Terwijl Todd fietste om het voertuig in beweging te houden, werden de vleugels op en neer getrokken door touwen. Een van de sterke punten van dit vliegtuigje is het lage gewicht. Hoewel de vleugels even breed zijn als die van een Boeing 737, weegt het toestel nog niet eens zoveel als alle kussens aan boord van zo’n vliegtuig. Om het maximale uit de vlucht te halen, viel Todd in de periode voor zijn proefvlucht maar liefst 9 kilo af.

Inmiddels is het wereldrecord in ieder geval al geclaimd en daarvan zal waarschijnlijk in oktober een bevestiging komen. Een andere grote kanshebber is Jesse uit Budel. Men hoopt hiermee in ieder geval andere mensen te inspireren gebruik te maken van de kracht van hun lichaam en bijvoorbeeld vaker te lopen of te fietsen, dan direct de auto te pakken.

Afbeelding: dailymail

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020