Excite

Zelf aan de slag met fietsonderdelen

Je kunt natuurlijk voor de makkelijke en snelle manier gaan als je fiets kapot is door deze naar een speciaalzaak te brengen. Mensen die er zelf een paar uur voor uit willen trekken kunnen zelf fietsonderdelen aanschaffen.

Op internet is een levendige handel ontstaan in onderdelen voor fietsen. Of het nu gaat om remblokjes, een buitenband of verlichting, het is allemaal eenvoudig te krijgen. Uitzoeken, betalen en een paar dagen later kun je al aan de slag. Mocht je dit te ingewikkeld vinden of helemaal geen geduld hebben dan kun je altijd naar een fietsenwinkel gaan.

Als je eenmaal je fietsonderdelen in bezit hebt kun je aan de slag. Zorg er voor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt. Het is immers erg vervelend als je steeds moet zoeken of je een bepaald gereedschap wel hebt. Het is ook aan te raden indien je iets vervangen hebt dit op te schrijven, zo krijg je een duidelijk schema met de totale kosten voor je fiets en de levensduur.

Indien je onderdelen vervangt waar olie aanzit, zorg dan dat je deze goed schoonmaakt voordat je ze weggooit. Indien je nieuwe onderdelen wilt insmeren met olie is het raadzaam er voor te zorgen dat er niets op de grond zelf kan lekken. Olie is een agressief middel en slecht voor het milieu.

Vergeet niet de aankoopbonnetjes te bewaren. Mocht er toch iets stuk gaan binnen de garantieperiode dan kun je hier aanspraak op maken!

Afbeelding: Flickr account Robert Thomson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019