Excite

Zeer Bruut: Nissan 370Z Coupe GT Pack

Aan de buitenkant ziet het er niet heel anders uit. De Nissan 370Z is qua uiterlijk slechts op subtiele punten anders dan de Nissan 350Z. Het verschil wordt in de motor gemaakt. In plaats van een 3.5 liter motor heeft Nissan een 3.7 liter in haar sportbolide gehangen. Een 3.7 V6, wel te verstaan. En dat maakt een wereld van verschil.

De Nissan 370Z is korter, breder, lichter, stijver en lager dan de 350Z. Daardoor lijkt het meer op een sportwagen, hoewel het uiterlijk op het eerste gezicht niet heel drastisch anders lijkt te zijn. Maar dat is de Nissan 370Z dus wel. Nissan heeft goed geluisterd naar de automobilisten die de 350Z hebben aangeschaft, want op alle fronten is het rijgedrag van de 370Z verbeterd ten opzichte van de 350Z. En dat begint dus allemaal met de iets grotere motorinhoud.

Revolutionair in de Nissan 370Z is de zogenaamde SynchroRev Control functie. Die zorgt er voor dat het toerental bij het schakelen meer geleidelijk verandert. Minder schokken dus, bij het op- en neerschakelen. Daardoor rijdt de Nissan veel vloeiender dan je zou verwachten bij een sportwagen. Tel daarbij op een luxe interieur, en je weet zeker dat je met deze Nissan 370Z een hoop bekijks trekt.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020