Excite

Wordt BMW's Mini nu echt klein?

Het merk Mini is legendarisch. Maar sinds het onder de vleugels van moederbedrijf BMW terug kwam, is de Mini niet echt klein meer te noemen. Volgens baas van het merk Mini, Wolfgang Armbrecht, is het goed mogelijk dat er binnenkort een Mini op de markt komt die het predikaat ‘mini’ weer kan dragen.

Tegen een Duitse krant zij Armbrecht dat wij de komende maanden mogelijk nieuws gaan horen over een ‘mini’ Mini. Deze auto zou het kleinste autootje moeten worden dat ooit in de BMW groep is gefabriceerd.

Volgens Armbrecht staat het merk nog steeds voor kleine maar praktische auto’s. “Onze motivatie ligt in bouwen van een kleine maar ruime auto,” zei hij tegen de Financial Times Deutschland.

Volgens de Mini directeur gaat er groot nieuws komen op Detroit Motor Show, die half januari plaats gaat vinden.

Ook zijn er plannen om in 2011 een Roadster te introduceren, die beschikbaar zal zijn in coupé en cabriolet versies. Volgens BMW baas Klaus Draeger moet Mini er echter voor oppassen dat ze niet te veel grote auto’s gaan produceren.

BMW’s nieuwe Mini, die in 2001 op de markt kwam, is 60 centimeter langer dan het origineel en bijna twee keer zo zwaar. Volgens een van de ontwerpers van de ouderwetse Mini, Alex Mouton, heeft het merk dan ook niets meer te maken met waar het merk ooit mee begon.

Afbeelding: Flickr, gebruiker omninate

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021