Excite

Winterbanden vergelijken van verschillende merken

Winterbanden

Om ook bij sneeuw en ijs in de winter goede grip op de weg te hebben met je auto, is het verstandig als je winterbanden onder de auto hebt liggen. Zeker als je naar het buitenland op wintersport gaat, komen winterbanden goed van pas en soms zijn ze zelfs verplicht. Doordat de rubbersamenstelling van een winterband anders is, heb je bij lage temperaturen veel meer grip op de weg. Dat komt ook doordat het profiel dieper is.

Merken

Maar niet alle winterbanden zijn even goed. De laatste jaren is er door de koude sneeuwwinters ook in Nederland een grote vraag naar winterbanden. Dat heeft ervoor gezorgd dat er veel spelers op de markt zijn. De bekende merken als Michelin, Goodyear en Dunlop leveren winterbanden, maar er zijn ook goedkopere Chinese banden op de markt. Ga echter niet direct voor de eerste de beste goedkope band die je tegenkomt. De kwaliteit verschilt nogal en het is dan ook verstandig om de verschillende merken en winterbanden te vergelijken.

Testen

Om je te helpen bij de keuze van je winterbanden heeft de ANWB eind 2010 een test gedaan onder verschillende merken winterbanden. Bij deze test werkte de ANWB samen met zusterorganisaties uit andere landen om de verkrijgbare winterbanden te vergelijken. Uit hun test kwam dat banden van Michelin en Dunlop nog altijd het beste zijn. Ook de Consumentenbond deed een test met winterbanden. De uitkomst was dat de goedkope Chinese winterbanden afgeraden worden om te gebruiken. Zelfs op droge wegdekken scoren deze banden onder de maat. Het gebruik van deze banden zou zelfs gevaarlijk zijn. Als je zelf de winterbanden nog wilt vergelijken, kun je de resultaten van de verschillende testen op internet teruglezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021