Excite

Winterbanden: inch/auto onderdelen en andere handige tips

In Nederland worden de winters steeds strenger. Het is dan ook belangrijk om jezelf eens te verdiepen in winterbanden: inch & auto onderdelen. Want alleen met het idee dat je winterbanden wilt, ben je er natuurlijk nog niet: je moet ook precies weten welke winterbanden voor jou het meest geschikt zijn!

Een belangrijk punt bij winterbanden is de ‘inch’. Auto onderdelen worden op maat gemaakt en dat geldt net zo goed voor winterbanden. Als je bijvoorbeeld 19 inch velgen hebt, dan kun je geen winterbanden van 14 inch plaatsen. Je moet er altijd voor zorgen dat de banden die je plaatst even groot zijn als de velgen die je hebt. Alleen op die manier kun je er voor zorgen dat auto onderdelen naadloos op elkaar afgestemd zijn.

Sommige mensen kopen liever geen winterbanden, omdat deze best wel duur zijn. Gelukkig is daar wat op bedacht: als je de winterbanden echt alleen in de winter gebruikt en je zomerbanden in alle andere maanden, dan slijten deze auto onderdelen veel minder hard. Omdat je ze dan maar de helft van de tijd gebruikt, kun je er eigenlijk dubbel zo lang mee doen en kost het je niets meer dan de aanschaf van gewone banden door het hele jaar. Maar het is wel een stuk veiliger, dus de voordelen zijn er zeker wel!

Afbeelding: Flickr, gebruiker thoth

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020