Excite

Winterbanden bestelwagen: hoe zit dat?

Omdat een bestelwagen al wat steviger op de weg moet liggen, is deze vanuit de fabriek in de meeste gevallen al voorzien van een extra stevige band, die goede grip op de weg heeft. Maar betekent dat dat winterbanden voor een bestelwagen niet nodig zijn? Nee, zeker niet! Winterbanden voor een bestelwagen zijn zelfs noodzaak, juist omdat het zo belangrijk is dat een bestelwagen op elk moment goed op de weg blijft liggen.

 

Winterbanden voor een bestelwagen kunnen het beste bij een specialist gehaald worden. Ze zijn wat duurder, maar ze gaan ook lange tijd mee. Zolang ze tijdig gewisseld worden met de gewone of zomerbanden, is er niets aan de hand. Winterbanden op bestelwagens spelen een belangrijke rol in het voorkomen van slippen, wat in veel gevallen weer tot schade zou leiden. Niet slippen, is dus eigenlijk minder schade. Zeker voor werkgevers, die ook nog eens het risico lopen dat hun personeel ziek thuis komt te zitten na een ongeval.

 

Waar koop je nu winterbanden voor een bestelwagen? Het liefst bij een partner waar je al goede ervaringen mee hebt én die de banden er onder kan zetten en je een seintje geeft wanneer ze er weer vanaf mogen. Dan weet je zeker dat je altijd goed zit en kun je ook bouwen op de betrouwbaarheid van die partner. Houd er wel rekening mee dat winterbanden duurder zijn dan gewone banden en dat je dus altijd twee sets moet hebben; een set winterbanden en een set gewone banden. Soms kan de garage ook een set voor je bewaren, als je hier zelf te weinig ruimte voor hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020