Excite

Winterbanden België: kopen in buurlanden

Winterbanden zijn in België niet verplicht. Eerder leek het er nog op dat deze verplichting wel doorgevoerd zou worden, maar dat blijkt inmiddels helemaal van de baan. Heeft het dan nog zin om winterbanden in België te kopen, of kun je dat geld beter in je zak houden en red je het op deze manier ook wel? Het antwoord is een beetje dubbel: het feit dat het niet verplicht wordt, houdt inderdaad in dat het ook zonder winterbanden wel te redden is. Maar aan de andere kant maken winterbanden het rijden wel een stuk veiliger.

Winterbanden in België kopen is dus helemaal geen slecht idee. Nog meer dan in Nederland heb je hier heuvelachtig landschap, minder begaanbare wegen en natuurlijk veel drukte rond de spitsperiode. Bij gladheid is zelf snel reageren niet meer het belangrijkst en moet je auto ook snel en goed kunnen reageren.

Voor Nederlanders heeft het winterbanden in België kopen overigens ook nog wel een aantal voordelen. Zo zijn garages in België vaak goedkoper en kun je voor een veel vriendelijker prijskaartje je auto laten voorzien van deze stevige, robuuste banden met fiks profiel. Dat je daarna weer de grens over rijdt naar Nederland, maakt natuurlijk helemaal niet uit. Sterker nog, dat is alleen maar prettig. Want dat betekent dat er weer iemand met veilige winterbanden op de Nederlandse snelwegen te vinden is. Misschien dat dit op de termijn wel ongelukken voorkomt!

Afbeelding: Flickr, gebruiker bruce

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021