Excite

Winterband: stalen velg extra is goedkoper!

Wie nieuwe winterbanden onder zijn of haar auto wil plaatsen, doet er goed aan om ook eens te kijken naar een winterband stalenvelg. Een winterband stalenvelg is een extra stalen velg, speciaal voor je winterband. Als je naast vier winterbanden ook vier van die velgen koopt, dan scheelt dat je op de termijn veel aan kosten. Je hoeft dan namelijk niet meer per se naar de garage om je banden te laten wisselen, maar kunt dit eenvoudig zelf regelen.

Kort gezegd bestaat een autoband uit twee delen: de band zelf en de velg. Als je band lek is, dan vervang je alleen de band. De velg blijft er altijd om zitten. Dit gebeurt ook bij het vervangen van je banden door winterbanden: de rubberen delen worden gewisseld, maar het metaal, de velg, blijft hetzelfde.

Omdat het best wel een klus is om banden te verwisselen, rekent een garage hier al snel een tientje (of twee) voor per band. Dat kan aardig oplopen, zeker als je elk half jaar je banden wisselt. Bovendien scheelt het je tijd, want je hoeft dus niet meer per se naar de garage om je banden om te wisselen. Door een winterband stalenvelg te kopen, geef je in één keer misschien honderd euro meer uit, maar ben je – zolang de winterbanden goed blijven – ook in één keer uit de kosten. Bovendien kun je de stalen velgen natuurlijk bewaren en daar ook je nieuwe winterbanden weer onder laten zetten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker faceme

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020