Excite

Williams zoekt toenadering Jaguar

Je hoort wel vaker dat een Formule 1-team met een gewoon automerk wil gaan samenwerken. Alhoewel, een gewoon automerk: Williams heeft niet de minste uitgekozen. Het raceteam wil namelijk nauwer gaan samenwerken met Jaguar.

"We zouden graag de wedstrijd en sportieve kant van Jaguar worden," aldus Williams-topman Adam Parr tegen het Britse blad Autocar. De twee bedrijven werken al samen aan een Kinetic Energy Recovery System (Kers) waarmee remenergie kan worden omgezet in extra vermogen. Dit systeem wordt al toegepast in de Formule 1. Volgens Parr is het een goede zaak als de samenwerking kan worden uitgebreid.

Volgens Parr is Williams al betrokken bij het bouwen van de nieuwe supercar van Jaguar, de C-X75. "Daar kan ik natuurlijk niet al te veel over zeggen, maar ik kan je wel vertellen dat deze auto van zowel een elektrische als een verbrandingsmotor gebruik gaat maken. Vanaf 2014 mogen Formule 1 auto’s alleen elektrisch aangedreven door de pitsstraat rijden, dus er is een logisch verband."

Parr denkt verder dat er niet alleen gekeken hoeft te worden naar de Formule 1. "Deze nieuwe supercar is misschien niet erg geschikt voor Le Mans, maar Jaguar heeft wel een hoop geschiedenis met deze race. Ik denk dat Jaguar zich graag door middel van autosport ontwikkelt."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020