Excite

Ik wil mijn auto verkopen!

Je kunt op verschillende manieren te werk gaan als je je auto wilt verkopen. "Ik wil mijn auto verkopen," klinkt simpel, maar er komt soms meer bij kijken dan je denkt. Wil je je auto verkopen en een ander er voor terugkopen? Dan moet je kijken wat je budget is voor je nieuwe auto en hoeveel je voor je oude auto terug wil krijgen.

Je kunt je oude auto verkopen, door deze in te ruilen als je bij een dealer een andere gaat kopen. Maar er kunnen meerdere redenen zijn waarom je er niet zoveel voor terug krijgt als je eigenlijk had gewild. Als je bijvoorbeeld een Renault bij een Mercedesdealer inruilt, krijg je er minder voor terug dan wanneer je je auto bij de Renaultdealer inruilt. Je kunt er dan voor kiezen om je auto particulier te verkopen.

Je auto particulier verkopen kun je ook doen als je niet van plan bent om een nieuwe auto te kopen. Je krijgt er dan hoogstwaarschijnlijk meer voor terug dan wanneer je de auto aan een dealer verkoopt. Je kunt je auto particulier verkopen door je bolide op verkoopsites als Marktplaats aan te bieden, maar er zijn ook speciale sites om je auto te verkopen. Dat kan bij Autotrack.nl, Autoscout24 of Autotrader. Ook op de website van het tijdschrift Autoweek staan occasions.

Als je je auto op deze manier niet verkocht krijgt en je bent ANWB-lid, dan kun je de auto ook aan de ANWB verkopen. Daarvoor kun je kijken op de website van de ANWB Autoverkoopservice. Voor nog geen dertig euro wordt je auto getaxeerd en als je akkoord gaat met de prijs, kun je je auto inleveren en krijg je direct de volgende werkdag het geld op je rekening gestort. Dat is nog eens snel je auto verkopen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021