Excite

Hoe ziet de werking van een elektrische auto er uit?

De auto-industrie is klaar voor massaproductie van elektrische wagens, maar wegens het ontbreken van de noodzakelijke oplaadpalen is de populariteit ervan verwaarloosbaar. Het prijskaartje werkt evenmin in zijn voordeel en zo zit de elektrische wagen in een vicieuze cirkel waarvoor veel tijd en geduld nodig is om deze te doorbreken.

Geluidsarm en milieuvriendelijk

Hoe ziet de werking van een elektrische auto er eigenlijk uit? Een elektrische wagen is er een zonder versnellingsbak en dus erg onderhoudsvriendelijk. Hij zorgt voor weinig of geen schadelijke uitstoot en funcioneert opvallend geluidsarm. Daardoor wordt bij de productie van de elektrische wagen haast geen isolatie gebruikt.

Lichtgewicht batterij

De klassieke benzine- of dielselmotor werd bij de elektrische wagen vervangen door een schone elektromotor. Deze haalt zijn energie uit een lichtgewicht Li-ion batterij die in staat is om opvallend veel energie te leveren. Dat is nodig willen we met een volle batterij voldoende afstand kunnen afleggen. Toch vormt deze batterij nog het zwakke punt van een elektrische auto. Gemiddeld is de batterij in staat om de auto zo'n 200 kilometer ver te laten rijden. De sterkste Li-ionbatterijen zijn goed voor een afstand van 400 kilometer vooraleer ze moeten worden opgeladen.

Sterke prestaties elektrische motor

De tijd dat een elektrische wagen duidelijk moest onderdoen voor de prestaties van zowel bezine- als dieselmotoren ligt al lang achter ons. De snelste eletromotoren hebben amper vier seconden nodig om vanuit stilstand een snelheid van honderd km/u te halen. Momenteel zijn de constructeurs volop bezig met de ontwikkeling van de elektrische auto van morgen. Dat zal er dan een zijn die aangedreven wordt door... zonne-energie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020