Excite

Wees zuinig op je auto. Winterbanden voor Suzuki

Wie kent het niet: Denk je een bocht met een fijne snelheid in te gaan, begint je auto te glibberen en te glijden. Even vergeten dat het winter is en dat je nog geen winterbanden hebt aangeschaft. Ook voor Suzuki rijders zijn er volop mogelijkheden.

De voordelen van winterbanden zijn talrijk. Hoewel veel bestuurders denken dat het in Nederland wel meevalt met het winterse weer, wijzen tests uit dat je veel sneller stilstaat en veel meer grip hebt met winterbanden. Zelfs als het alleen maar regent.

Het verschil zit in de samenstelling van het rubber. Waar zomerbanden bij een temperatuur van zeven graden hard worden, blijven winterbanden lekker zacht. Hierdoor blijven ze beter kleven aan de weg. In Duitsland is het zelfs al verplicht om tijdens winterse omstandigheden met winterbanden te rijden.

Wees daarom zuinig op jezelf en op je auto. Suzuki winterbanden zijn bij de Suzuki dealer te verkrijgen. Afhankelijk van je bandenmaat ben je tussen de 400 en 900 euro kwijt. Bedenk hierbij wel dat je ook nog velgen moet aanschaffen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker s400 hybrid

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019