Excite

Wat gaat er gebeuren met Opel?

GM lijkt het dieptepunt inmiddels gepasseerd te zijn, mede dankzij veel steun van de Amerikaanse overheid. Ook heeft General Motors wat afdelingen en merken verkocht, dat heeft ook geholpen. Over het merk Opel heeft GM echter nog geen beslissing genomen. Al maanden hangt een verkoop van het Duitse merk in de lucht, maar het management van GM lijkt maar geen beslissing te kunnen maken. Een nare zaak, zeker omdat de toekomst van zoveel werknemers er van af hangt.

Niet zo vreemd dat het geduld bij de werknemers flink op begint te raken. Zij hekelen de besluiteloosheid van GM, bleek onlangs in Antwerpen. De ABVV, een grote vakbond, wil namelijk dat GM een beslissing neemt. Alle feiten over Opel liggen namelijk op tafel, dus het wordt tijd dat GM, samen met de Duitse bondsregering, een verantwoordelijke beslissing neemt. Dat is zeker nodig, aangezien de toekomst van 54.000 Europeanen gemoeid is met de beslissing van GM over Opel.

Lange tijd leek het er op dat het Canadese Magna het Duitse merk zou overnemen. Maar momenteel zit GM te twijfelen of ze zelf niet gewoon Opel behouden voor eigen stal. Zeker nu Opel met de nieuwe Insignia een dot van een auto heeft afgeleverd en het ergste gedeelte van de crisis overleefd is, beginnen de twijfels toe te slaan bij GM. Er zijn twee kopers voor Opel, namelijk Magna en het Belgische RHJ International, maar wie uiteindelijk de eigenaar wordt dan wel blijft, is nog steeds niet beslist.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021