Excite

Vrouwen rijden beter dan mannen

  • © Getty Images
'Vrouw aan het stuur, bloed aan de muur', het is zo maar één van de grappen die regelmatig gemaakt wordt over vrouwen in de auto. Toch blijkt nu uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dat vrouwen eigenlijk veel beter in de auto zijn.

Dit onderzoek liet zien dat vrouwen minder ongevallen veroorzaken, respectvoller in het verkeer zijn en minder risico's nemen met snelheid, alcohol en sms'en achter het stuur. Ook drinken vrouwen minder als ze nog moeten rijden.

Ruim 14% van de mannen die een ongeluk veroorzaakten bleken te veel gedronken te hebben. Bij de vrouwen lag dit percentage op 5 procent. De ongelukken die vrouwen veroorzaken zijn bovendien minder ernstig en hebben veel minder vaak een dodelijke afloop dan het geval is bij mannen.

Tot slot rijden vrouwen over het algemeen niet zo hard. Ruim 61 procent van de ondervraagde vrouwen vindt het overschrijden van de maximale snelheid onaanvaardbaar. Voor mannen ligt dat percentage op 51%. Verder heeft 3,7% van de mannen regelmatig de telefoon in de hand, terwijl dat percentage voor vrouwen op 1,6% ligt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021