Excite

Een vouwfiets tweedehands kopen

Het is onmisbaar voor een forens die dagelijks met het openbaar vervoer van en naar zijn werkt reist: een vouwfiets. Je neemt een vouwfiets gemakkelijk mee in de trein of bus, zodat je daarna afstanden met de fiets kunt afleggen. Sommige stukken zijn te ver om te lopen en als er geen bus rijdt is de vouwfiets een uitkomst. Maar ook als je met de auto naar de rand van een stad rijdt, kun je een vouwfiets gebruiken om het laatste gedeelte naar je werk af te leggen.

Maar een goede vouwfiets is duur en er zijn veel dingen waar je op moet letten. Zo moet alles uiteraard goed vastgezet kunnen worden, voor je gaat fietsen. Het vastzetten moet ook niet erg veel kracht vergen, want niet iedereen kan evenveel kracht zetten om de fiets dus in elkaar te zetten. Ook zijn er veel verschillen in wielmaten en dat zal ervoor zorgen dat je bij de ene fiets sneller zal moeten trappen om vooruit te komen dan bij de ander. Natuurlijk moet de vouwfiets ook aangepast kunnen worden aan je lichaamslengte.

Als je een vouwfiets wilt kopen, kun je je dus eigenlijk het beste laten adviseren in een fietsenwinkel die vouwfietsen verkoopt. Zo weet je zeker dat je een goede vouwfiets koopt. Maar als je dit te duur vindt, kun je ook een vouwfiets tweedehands kopen. Je kunt bijvoorbeeld op Marktplaats kijken voor een tweedehands vouwfiets, maar er zijn ook fietsenzaken die de fietsen soms tweedehands verkoopt.

Als je voor je tweedehands vouwfiets op Marktplaats gaat kijken, zorg dan dat je goed weet wat je wilt en als je er een gaat kopen, neem dan een checklist mee. Kijk of het in elkaar zetten vlot gaat, of de fiets niet te zwaar is, maar ook moet je kijken naar de verlichting. Je moet namelijk wel verlichting op de fiets hebben en anders zou je dat er nog bij moeten kopen. Probeer de vouwfiets uiteraard ook zelf uit en wie weet reis jij binnenkort wel met een vouwfiets naar je werk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020