Excite

Volvo ontwikkelt auto waarvan gehele carrosserie een batterij is

De elektrische auto heeft definitief een plek gevonden in onze maatschappij. Beter voor het milieu, zo zegt men. Als het productieproces niet meegerekend wordt, uiteraard. Toch is het een goede zaak dat de autofabrikanten zich gestort hebben op de ontwikkeling van de elektrische auto. Zo ook Volvo.

De Zweedse autofabrikant heeft namelijk wel een hele bijzondere ontwikkeling op het oog. Men wil namelijk de complete carrosserie als batterij gebruiken. Sterker nog, de carrosserie wordt niet alleen een batterij, het wordt ook een automatisch herlaadbare batterij. Dat zou uiteraard een prachtige doorbraak zijn voor de elektrische auto.

Er is een speciale reden waarom Volvo een dergelijke batterij wil ontwikkelen. De batterijen van elektrische auto's wegen namelijk nogal veel. Dat drukt op de prestaties van de auto. Door de carrosserie te gebruiken als batterij, is dat gewicht automatisch opgelost.

Met deze techniek kan de auto 15% lichter gemaakt worden, wat uiteraard een groot verschil is. De batterij moet opgeladen kunnen worden met behulp van het remmen. Door de remenergie op te slaan, wordt de carrosserie opgeladen. Ook is het uiteraard mogelijk om de bijzondere accu op te laden met behulp van een oplaadstation. Volvo en de betrokken partijen zullen drie jaar met het project bezig zijn.

Afbeelding: volvo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020