Excite

Volvo komt met sport- en comfortchassis voor S80

Ook Volvo komt met iets nieuws in Geneve. De S80 heeft een kleine facelift gekregen. Er komt een variant met een sportchassis en een variant met een comfortchassis. De sportchassis is speciaal voor mensen die houden van dynamisch rijden. Hard, dus. De comfortchassis is een verbeterde versie van de standaard chassis, vooral bedoeld om lange ritten wat aangenamer te maken.

Veel lagere wegligging voor de S80

De sportchassis is volgens Volvo vooral een stuk stugger. Vooraan ligt de S80 20 centimeter dichterbij de grond en achterin 15 centimeter. De wegligging wordt zo verbeterd bij hogere snelheden, omdat de stabiliteit door de lagere ligging wordt bevorderd. Ook ziet het er sportiever uit. Niet geheel onbelangrijk bij een sportmodel.

Uitgevoerd met automatic levelling

De sportchassis van de S80 heeft kortere en stuggere veren en dempers. Daarnaast zijn de ophangingpunten van de draagarmen en de stabilisatorstangen harder geworden. Klinkt allemaal erg spectaculair, maar schraapt de achterkant nu niet als een debiel over alle verkeersdrempels en putten in het wegdek? Nee, want daar heeft Volvo ook iets op bedacht: automatic levelling. Hierdoor blijft de auto altijd op dezelfde hoogte ten opzichte van het wegdek, ongeacht de belading. En dat is fijn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020