Excite

Volvo kiest met V70 en S80 DRIVe voor milieu

Ook Volvo moet eraan geloven: snelheid en kracht zijn niet meer de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat een auto verkoopt. Milieuvriendelijke auto’s zijn aantrekkelijk voor consumenten en daarom komt Volvo met de nieuwe V70 en S80 DRIVe.

De nieuwe modellen zullen worden voorzien van een tamelijk lichte 1.6 commonrail dieselmotor van 109 pk. De S80 heeft slechts 13 seconden nodig om van 0 naar honderd te komen en kan vervolgens doorschieten tot een maximumsnelheid van 190 km/h. De V70 heeft voor dezelfde prestatie 13,5 seconden nodig en kan een maximumsnelheid van 185 km/h behalen.

Zowel de S80 DRIVe en de V70 stoten minder dan 130 gram CO2 uit per gereden kilometer. Bovendien rijden beide modellen erg zuinig. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 20,8 voor de sedan en 1 op 20,4 voor de station krijgen beide dieselvarianten een A-label. Dit scheelt je niet alleen aanzienlijk in de tankkosten, maar ook in de vaste kosten van je auto. Voor auto’s met een groener energielabel betaal je bijvoorbeeld minder wegenbelasting.

Lijkt de V70 of de S80 je wel wat, maar wil je eerst weten of hij in je budget past? Dan zul je nog even moeten wachten. Volvo heeft de prijzen voor beide auto’s namelijk nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting zal dit echter niet lang meer duren.

Afbeelding: autointernationaal.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020