Excite

Volvo gaat elektrische C30 ontwikkelen

We hebben het hier al vaker gezegd en we zullen het ook blijven herhalen: elektrische auto's hebben de toekomst. Steeds meer autofabrikanten beginnen zich dat te beseffen. Zuiniger, schoner en tegenwoordig ook prima presterend, geen enkele zichzelf respecterende autofabrikant kan nog om de elektrische auto heen. Dat is de reden dat Volvo met een elektrische versie van de C30 komt.

In totaal worden er door Volvo vijftig exemplaren gebouwd van de elektrische C30. Deze exemplaren beschikken over een actieradius van 150 kilometer en krijgen een topsnelheid van 130 kilometer per uur. De sprint naar 100 kilometer per uur voltrekt de elektrische Zweed in elf seconden. De vijftig exemplaren van de bijzondere C30 zullen worden gebruikt om te testen wat de mogelijkheden zijn.

Volvo denkt twee jaar nodig te hebben voor het grondig testen van de Volvo C30 in elektrische uitvoering. In Detroit wordt in januari tijdens een autoshow de tweede generatie van de elektrische Volvo C30 getoond. Deze is vooral ten opzichte van het instrumentarium anders dan de eerste elektrische C30. Zo zijn er nu metertjes opgenomen die belangrijk zijn bij een elektrische auto, zoals hoelang de accu nog mee gaat. Slim bedacht, van die Zweden.

Afbeelding: Autotelegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020