Excite

Volkswagen wil meer productiecapaciteit in China

  • © Getty Images
Het Duitse concern Volkswagen wil de eigen productiecapaciteit in China vergroten. Dit moet gebeuren door middel van een nieuwe fabriek, die in het plaatsje Changsha staat. Deze fabriek, te vinden op ongeveer 900 kilometer ten westen van Shanghai, is inmiddels in gebruik genomen. Er is twee jaar gewerkt aan de productiefaciliteit.

Het is de bedoeling dat Volkswagen hier de New Lavida in elkaar zal gaan zetten. Daarnaast zal ook Skoda er auto's gaan bouwen. In de toekomst moeten nog meer modellen volgen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er jaarlijks zo'n 300.000 auto's van de band van deze Chinese productiefaciliteit rollen. De fabriek biedt in totaal zo'n 4.000 arbeidsplaatsen.

De fabriek in Changsha is de eerste fabriek van de Shanghai-Volkswagen joint venture die de Triple Star Green Building Design Award gekregen heeft. Het is sowieso een bijzondere fabriek, want de energie die ervoor nodig is wordt deels opgewekt met zonnecellen en deels verkregen uit water. De faciliteit is daarmee CO2-neutraal en dus erg milieuvriendelijk, zeker voor een productiefaciliteit van deze omvang.

Volkswagen is al meer dan 20 jaar actief in China en behoort tot de pioniers in dat land als het gaat om westerse autofabrikanten. In 2014 leverde het in samenwerking met de joint ventures FAW-Volkswagen en Shanghai-Volkswagen ongeveer 3,7 miljoen auto's aan klanten in China, 12,4 procent meer dan het jaar daarvoor. Tot 2019 zal er door het bedrijf en haar partners nog eens meer dan 22 miljard euro worden geïnvesteerd in China.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021