Excite

Volkswagen verslaat Toyota als grootste auto-producent

Er werd hard gelachen, toen Volkswagen enkele jaren geleden riep dat de nieuwe doelstelling was om de grootste auto-producent ter wereld te worden. Gekke Duitsers, dacht iedereen toen nog. Maar nu blijkt uit niet-officiële cijfers dat Volkswagen in het eerste kwartaal van 2009 wellicht meer auto's heeft gemaakt dan Toyota. De officiële cijfers worden volgende week bekend gemaakt.

Het Duitse concert omvat behalve Volkswagen ook Audi, Skoda en Seat. Een paar jaar geleden, toen Toyota en GM nog de grote meneren waren in de autowereld, kon men de lol niet op toen Volkswagen zichzelf voornam om de grootste te worden. Maar Volkswagen heeft veel geprofiteerd van stimuleringsmaatregelen in China, Duitsland en Brazilië. De afzetmarkten van Toyota zijn vooral de Verenigde Staten en Japan, waar de crisis hard heeft toegeslagen.

Het afgelopen kwartaal was er veel vraag naar auto's van de Duitsers. Toyota had juist te kampen met een terugval in de verkoop. Op die manier lukt het Volkswagen natuurlijk wel om de Japanners in te halen. Volgende week zal bekend worden wie zich een kwartaal lang de grootste autoproducent ter wereld mag noemen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020