Excite

Volkswagen verkoopt minder auto's in China

  • © Getty Images
In de eerste negen maanden van het nieuwe jaar heeft Volkswagen minder auto's verkocht dan in de eerste negen maanden van 2014. Het autoconcern blijft echter wel optimistisch over de vooruitzichten voor dit jaar en verwacht dat de verkoop nog wel bij zal trekken. In de resultaten over het derde kwartaal was daar echter nog niets van te zien. In de periode van januari tot en met september werden er in totaal 2,58 miljoen personenwagens verkocht. Dat is inclusief 137.000 geïmporteerde voertuigen. Het gaat dan om het Chinese vasteland en Hong Kong.

Hierbij daalde het aandeel van het merk Volkswagen met maar liefst 7,4 procent. Ook Audi had te maken met een daling. Daarbij ging het om 0,3 procent. Een stuk minder dan Volkswagen, maar alsnog een daling. Skoda deed het beter. Daar was een verbetering van 0,7 procent te zien, in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

Volkswagen zag het marktaandeel in China toenemen. Ook de prestaties van het bedrijf zijn op zich positief. Met name september bleek een goede maand voor de industrie te zijn. Volkswagen verwacht over de laatste drie maanden van het jaar dan ook een positief resultaat. Vooral in de steden moet het aantal autobezitters wat naar boven worden bijgeschroefd. Daar is nu een groot aantal middenklassers, met een relatief laag percentage autobezitters.

Volkswagen wil bovendien het auto-aanbod in China uitbreiden. Momenteel worden er 148 verschillende modellen verkocht. Dat kunnen er echter nog meer worden. Overigens wordt er door de Chinese autoriteiten wel gekeken naar de sjoemelsoftware, die ook in andere landen veel stof op deed waaien. Deze software zou echter in ieder geval al niet te vinden zijn op de in China geproduceerde voertuigen. Alleen de geïmporteerde auto's vormen wat dat betreft dus een risico.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021