Excite

Volkswagen Up! Lite rijdt 1 op 41

Hoewel er de laatste tijd steeds meer nieuws naar voren komt dat er met klimaatcijfers gerommeld wordt, blijft het een goede zaak dat er steeds meer schone auto's geproduceerd worden. De ene nieuwe conceptauto is nog zuiniger dan de ander. Dat is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de bestuurder. Volkswagen legt de lat weer hoger met de Volkswagen Up! Lite.

De Volkswagen Up! Lite rijdt 1 op 41, volgens de berichten van de Duitse fabriek. De Up! Lite is een hybride model, net even wat langer dan de Volkswagen E-Up. Onder de motorkap zit onder andere een tweecilinder diesel motor, die 55 pk levert. Dankzij het zeer zuinige rijden, waarbij de 1 op 50 in zicht komt, heeft de Up! Lite een CO2-uitstoot van slechts 65 gram per kilometer. Zuinig en schoon dus!

De Volkswagen Up! Lite voldoet volgens de fabrikant aan alle veiligheidseisen. Er is plek voor vier personen in de auto en dankzij een 10 kW elektromotor en 7-traps DSG-bak is er 65 pk beschikbaar. De Volkswagen weegt slechts 695 kilo. Grote truuk is het start/stopsysteem. Zodra het gas wordt losgelaten, slaat de motor al af. De Volkswagen heeft een topsnelheid van 165 km/u en sprint in 12,5 seconden naar de honderd kilometer per uur.

Afbeelding: Autoblog.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021