Excite

Volkswagen redt zich nog best aardig

Volkswagen redt zich wel. Hoewel de fabrikant net als vrijwel alle andere autofabrikanten een terugval merkt in het aantal geleverde auto's, was de maand februari toch goed voor 11% meer auto's die over de toonbank gingen dan de februari van 2008. Ook steeg in de afgelopen februari het merk Volkswagen met 20% in de totaalverkoop. En dat is netjes.

Slooppremie helpt Volkswagen

In de eerste twee maanden valt de verkoop desondanks terug met 15%, maar dat is nog altijd stukken beter dan de 23% die autofabrikanten gemiddeld inleveren. Dat komt vooral door de 'Abwrackpremie', de zogenaamde slooppremie, waarbij Duitsers 2500 euro van de overheid krijgen als ze een auto van 9 jaar of ouders inruilen. Er wordt in dat geval veel ingeruild voor een Volkswagen.

2008 recordjaar voor Volkswagen

2008 was ondanks alle malaise voor Volkswagen gewoon een recordjaar. 1,3% meer verkochte auto's (6,3 miljoen), 4,5% meer omzet (113,8 miljard) en 13,7% meer winst na belastingen (4,7 miljard euro). Dat zijn bedragen waarop de Volkswagenfabrieken van grote baas Martin Winterkorn ondanks de komende terugval nog wel even blijven draaien. Daarmee bewijst Volkswagen dat ook in barre tijden een autofabrikant gewoon kan overleven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021