Excite

Volkswagen Polo is de Car of the Year!

Dat de nieuwe Volkswagen Polo een fijne auto is, dat was al een tijdje bekend. Maar de kleine Duitse auto krijgt nu ook internationale waardering. Hij is verkozen tot Car of the Year 2010. In heel 2010 zal er dus geen betere, leukere, fijnere auto beschikbaar zijn dan de Volkswagen Polo. Dat is wat deze verkiezing betekent. Vorig jaar werd de Volkswagen Golf nog derde in dezelfde competitie. De Volkswagen Polo, die door velen toch gezien wordt als een kleinere uitvoering van de Golf, gaat er dit jaar met de grote prijs van door. Een opsteker voor de Volkswagen-fabrikant.

Makkelijk was het niet. De competitie voor Car of the Year was erg spannend. De Polo kreeg namelijk 347 punten van de vakjury. De tweede plaats ging naar de Toyota iQ. Deze kleine Toyota kreeg 337 punten. Een zeer klein verschil dus van tien punten. Toyota kan deze opsteker wel gebruiken, nu in de Verenigde Staten een hoop imagoschade is opgelopen door terugroepacties van de Toyota's aldaar. De geruchten gaan dat het gaspedaal kan blijven hangen, waardoor de Toyota op hol slaat. De horrorverhalen vulden daar de afgelopen tijd het nieuws.

Op de derde plek in de verkiezing van Car of the Year eindigde de Opel Astra, deze kreeg 221 punten. Ook dit is, net als de Polo, een vernieuwde versie van een al bestaande auto. De Polo was echter favoriet bij 23 van de 59 juryleden. Dat kwam doordat de kleine auto heel slim is ingericht, waardoor er genoeg ruimte is voor vier volwassenen. Ook is de cabine erg mooi en praktisch ingericht, wat veel rijcomfort geeft. Tot slot zijn er verschillende krachtige, maar zeer zuinige motoren beschikbaar voor de Polo. Dat alles bij elkaar gaf de doorslag.

Afbeelding: CaroftheYear.org

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020