Excite

Volkswagen Passat vestigt nieuw zuinig rijden-record

De bestuurder van een nieuwe Volkswagen Passat Bluemotion heeft een wel heel bijzonder record gebroken, namelijk het aantal gereden kilometers op één tank. De man, Gavin Conway, wist binnen bijna 34 uur dezelfde afstand te rijden als die van Londen naar Malaga - op slechts één tank.

De afstand tussen de beide steden is ongeveer 2464 kilometer. Het verbruik van de Diesel lag ongeveer op 1:38. Het vorige record lag op ongeveer 1:28. De nieuwe Volkswagen heeft dus zeker een enorme prestatie neergezet. Gavin had voor zijn recordprestatie precies 33 uur en 53 minuten nodig en reed in een standaard uitvoering van de auto gemiddeld zo’n 70 kilometer per uur. Het ging hier om een auto met een 1,6 liter motor. Voor de rit werd de tank helemaal volgegoten. Hier ging 77,25 liter diesel in.

Om er zeker van te zijn dat er niet vals gespeeld werd, reden twee mensen van het Guinness Book of Records achter Conway aan. Zij konden op die manier onafhankelijk vaststellen of alles eerlijk is gegaan. Wel moet er een kanttekening geplaatst worden bij de route: deze is niet bepaald druk, daardoor kon Conway bijna de hele rit op gelijke snelheid rijden. De kans dat je deze prestaties in je eigen auto behaalt, is erg klein.

De nieuwe Bluemotions van Volkswagen staan bekend om hun lage verbruik. Dit is dan ook de reden dat de kleinere Polo Bluemotion zo’n succes is. Voor wie liever niet overstapt op Volkswagen of geen nieuwe auto wil kopen, is er altijd nog de campagne over Het Nieuwe Rijden. Die campagne geeft tips om met elke auto zo zuinig mogelijk te rijden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jiazi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020