Excite

Volkswagen L1 Concept te zien in Frankfurt

Het is Volkswagen gelukt om een conceptauto te ontwikkelen die een verbruik heeft van 1 op 90. Dat lees je goed, de Volkswagen L1 Concept verbruikt 1 liter benzine op 90 kilometer rijden. Oftwel, 180 miles per gallon. Dat is een superauto in zijn eigen soort. Geen Bugatti, geen Ferrari, maar een superzuinige Volkswagen.

De extreme zuinigheid is een gevolg van intelligent ontwerp en een zuinige hybride aandrijving. Er wordt gebruik gemaakt van een halve 1.6 TDI en een elektrische motor van 14 pk. Samen met de bijzondere vormgeving zorgt dit voor het zuinige verbruik. Het vermogen van de L1 Concept is acceptabel. De top ligt bij de 160 kilometer per uur en in iets meer dan 14 seconden zit je aan de honderd kilometer per uur.

De Volkswagen L1 Concept gaat zeer zeker opvallen, als de auto in productie wordt genomen. Het is namelijk een tandem. Daardoor is er minder luchtweerstand. Het heeft wat weg van een cockpit in een straaljager, waarbij het dashboard om de bestuurder heen is gebouwd. Spiegels ontbreken ook, want er zitten aan beide zijden van het dashboard beeldschermen die laten zien wat er achter de LI gebeurt. Kortom, Volkswagen heeft met de L1 Concept een supercar ontwikkeld!

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021