Excite

Volkswagen introduceert Dynamic Light Assist

Door met groot licht te rijden zie je in het donker veel meer. Tegelijkertijd kan het ook voor onveilige verkeerssituaties zorgen doordat tegenliggers verblind kunnen worden als je je groot licht niet op tijd uit zet. Dankzij Dynamic Light Assist (DLA) van Volkswagen hoeft je daar alvast niet meer aan te denken.

De nieuwe techniek zal voortaan leverbaar zijn op de Volkswagens Touran, Passat (CC), Sharan, Touareg en Phaeton in combinatie met xenonverlichting. De lampen worden voorzien van een camera die tegenliggers herkent, waarna een deel van de lichtbundel wordt afgeschermd. Ook zorgt de bewegingsmogelijkheid van de koplampen dat de lichtbundel als het ware om de tegenligger heen kan worden gestuurd. Wisselen tussen groot- en dimlicht is dus niet langer noodzakelijk.

Met DLA worden tegenliggers ontzien terwijl de bestuurder nog steeds gebruik kan maken van de volledige lichtopbrengst van de xenonlampen. Uiteraard komt dit de verkeersveiligheid ten goede.

De prijzen van het systeem verschillen per model. Bij de Touareg kan DLA gekozen worden als aparte optie, terwijl het bij de Touran en Phaeton alleen in een pakket kan worden besteld. De prijzen en opties van de Passat zijn nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020