Excite

Volkswagen introduceert Beetle Black Turbo

Er komt een nieuwe Beetle aan en om dat te vieren, lanceert Volkswagen USA zelfs nog een compleet nieuwe versie: de Beetle Black Turbo. Deze Beetle heeft iets bekends, namelijk de 2 liter turbomotor die ook onder de motorkap van de Golf GTI ligt.

De nieuwe Beetle Black Turbo is erg opvallend en doet zelfs wel een klein beetje denken aan een Porsche. Die overeenkomsten zullen niet geheel toevallig zijn, aangezien Volkswagen met de nieuwe Beetle echt een hip en sportief publiek wil aanspreken. De Black Turbo is vanzelfsprekend helemaal uitgevoerd in zwart en is verkrijgbaar in een zeer gelimiteerde oplage. In totaal worden er maar 600 van gemaakt. Naast de speciale kleur heeft de Black Turbo ook mooie 18-duimsvelgen, een strak uitgewerkte spoiler op de achterkant, speciale belettering met ‘Turbo’ erop en knalrode remzadels. Al met al is dit een behoorlijk opvallende wagen geworden.

Het sterkste voordeel is wel de gebruikte motor: de 2 liter turbomotor die normaal gesproken alleen in de Golf GTI te vinden is. Deze motor levert maar liefst 210 pk en is daarmee een van de sterkere motoren bij de kleine Volkswagens. Sportief rijden kan hiermee prima. Voorlopig is deze wagen alleen voor de Amerikaanse markt verkrijgbaar, maar het zou goed kunnen dat Europa in de toekomst een eigen Beetle GTI krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021