Excite

Volkswagen EOS komt ook als GT Sport

De GT Sport aanduiding op de Golf was een groot succes. Vandaar dat Volkswagen het principe ook met liefde toepast op andere types. De EOS is de volgende Volkswagen waar een GT Sport versie van komt. De nieuwe EOS GTS komt per direct op de Duitse markt. Toch zal in Nederland nooit een Volkwagen EOS GTS te koop zijn.

De reden voor het overslaan van de Nederlandse markt, is omdat de Volkswagen EOS GTS eigenlijk nagenoeg hetzelfde is als de EOS Highline. De coupé cabriolet van Volkswagen wordt uitgevoerd met 18 inch lichtmetalen wielen in Samarkand-design, een 1,5 cm verlaagd sportonderstel en een zwart gespoten dak. De Duitse EOS GT Sport komt met keuze uit vier benzinemotoren, van 122 pk tot 260 pk, en één dieselmotor van 140 pk.

Ook het interieur krijgt enkele aanpassingen. De pedalen hebben een blinkende aluminium-look. Een driespaaksstuurwiel met lederen bekleding en lederen bekleding op het meubilair zorgt voor een stijlvol interieur. Voor comfort is gezorgd door het plaatsen van stoelverwarming, Climatronic en parkeersensoren. Voorlopig zullen belangstellende dus voor de Volkswagen EOS GT Sport de grens overmoeten.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020