Excite

Vliegende auto op de Amerikaanse wegen

Als je dagelijks in de file staat, dan ben je er waarschijnlijk goed zat van. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon het luchtruim kon kiezen en over de wachtende forenzen heen kon vliegen? Amerikaanse automobilisten kunnen er binnenkort achter komen. Althans, als ze de Terrafugia Transition aanschaffen. Deze vliegende auto is namelijk recent goedgekeurd voor gebruik op de Amerikaanse wegen.

Overigens is "vliegende auto" een misleidende benaming. Het apparaat kan namelijk beter beschreven worden als een vliegtuig dat zich ook op de openbare weg mag begeven. Het vehikel heeft bijvoorbeeld vleugels die weg kunnen klappen. Verder is de Transition uitgerust met airbags en kreukelzones. Daarnaast zijn de banden geschikt om zowel op de snelweg te rijden als om de landing van een vliegtuig aan te kunnen.

Overigens is de Transition verre van perfect: Met meer dan 150 kilo aan passagiers en bagage aan boord komt hij namelijk niet van de grond. Dat betekent dat twee volwassenen en hun tassen alsnog aan de weg gekluisterd blijven.

Ook is de Transition bepaald niet goedkoop, want in Amerika kost het rijdende vliegtuig namelijk al tussen de 100.000 en de 180.000 euro. Mocht hij naar Europa komen, dan zal hij waarschijnlijk nog een stuk duurder uitvallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020