Excite

Vliegende auto eind 2011 klaar

De praktische eigenschappen van een auto in combinatie met de vrijheid die een vliegtuig biedt. Het kan binnenkort met de vliegende auto die het Amerikaanse bedrijf Terrafugia eind dit jaar op de markt wil brengen.

De Transition zou naadloos van een auto naar een vliegtuig omgebouwd kunnen worden. Wordt er gekozen voor een autoritje, dan kunnen de vleugels en propellers gewoon opgevouwen worden. Tanken doet de eigenaar van de Transition gewoon bij een tankstation, het sturen gaat met een regulier stuurwiel. En je hoeft niet bang te zijn om neer te storten, want de ingebouwde parachute zorgt altijd voor een zachte landing.

Overigens is er wel één verschil met een gewone auto: De bestuurder moet zowel over een rijbewijs als over een vliegbrevet beschikken. Terrafugia zegt dat de machine zo goed als af is, maar dat er nu nog gewerkt wordt om de Transition goedgekeurd te krijgen voor de luchtvaart en voor straatgebruik.

Terrafugia kan veel claimen, maar feit blijft wel dat de Transition nog nooit echt gevlogen heeft. Volgens het bedrijf ligt dit echter aan een verzekeringskwestie en zeker niet aan de capaciteiten van de Transition. Overigens moet je, wil je dit apparaat eind 2011 in de garage zetten, wel diep in de buidel testen. Terrafugia verwacht dat de Transition tussen de €150.000 en €200.000 gaat kosten.

Afbeelding: Youtube Terrafugia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020