Excite

Virgin Galactic doet eerste succesvolle test

Het is ze gelukt. De Virgin Galactic heeft een eerste testvlucht in de ruimte gemaakt. Het ruimteschip van Virgin moet de doorbraak zijn in ruimtereizen voor particulieren. De testvlucht werd uitgevoerd in en boven Californië. Het ging om een zogenaamde valtest. De Enterprise, zoals Virgin het voertuig genoemd heeft, al knipogend naar Star Trek, werd op een hoogte van een kleine 14.000 meter los gelaten door een vliegtuigen. Het landde uiteindelijk op het Mojave Air and Space Port.

De miljardair Sir Richard Branson, eigenaar van Virgin, was uiteraard aanwezig om te zien hoe zijn hobbyproject verliep. De miljardair is de drijvende motor achter de nieuwe spacerace: wie krijgt als eerste een commerciële lijnvlucht via het heelal? Met de Enterprise is Richard Branson in ieder geval een heel eind op weg.

Dat het een succes wordt, staat al vast. Al 370 passagiers hebben geboekt op een gewichtloze vlucht met de Enterprise. Het eerste jaar van 500 vluchten is daarmee bijna volgeboekt. De Enterprise kan zes passagiers vervoeren en wordt bestuurd door twee piloten. De volgende stap is om de raket van de Enterprise te ontsteken na het loslaten van het vliegtuig, zodat de laatste kilometers de ruimte in gehaald kunnen worden. Pas als alles uitvoerig is getest, worden er passagiers meegenomen.

Afbeelding: Virgin Galactic

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019