Excite

Vind de beste tweedehands auto

Als je een nieuwe auto koopt, moet deze aan bepaalde eisen voldoen. Bij tweedehands auto’s is dit niet veel anders. Zo moet de auto van goede kwaliteit zijn. Eventuele gebreken aan de auto moeten voor verkoop worden gemeld. Verder moet je er natuurlijk ook mee van A naar B kunnen rijden. Heeft de verkoper je verteld dat je er een caravan achter kunt hangen, dan moet dit ook kunnen. Kortom: een miskoop is eerder uitzondering dan regel.

Wil je nog veiliger zitten met de aankoop van je tweedehands auto, dan kun je zoeken naar een autobedrijf of autodealer die aangesloten is bij de Nationale Autopas. Wanneer je nieuwe tweedehands auto 50.000 kilometer op de teller heeft staan, dan kan stichting Nationale Autopas verifiëren dat dit zo is. Op autopas.nl kun je makkelijk controleren hoe het met jouw nieuwe aankoop staat.

Koop je liever een auto van een particulier, weet dan dat er in dat geval slechts één regel geldt: de auto moet in de staat zijn die door de verkoper is omschreven. Van goede kwaliteit hoeft de auto dus niet te zijn. In veel gevallen zal een particuliere koop niet voor problemen zorgen. Toch moet je wel goed opletten of de auto aan al je eisen voldoet. Maak daarom altijd eerst een testrit.

Let sowieso goed op als je een aantrekkelijke advertentie ziet voor een auto. Bij louche autoverkopers staat er meestal alleen een mobiel nummer en kun je op beperkte tijden bellen. Afspreken doet de verkoper nooit bij hem of haar thuis, altijd op locatie of bij jou thuis. Vraag je naar de auto en de verkoper zegt: ‘Welke?’, dan is de kans groot dat deze persoon een handeltje in auto’s heeft. Goed opletten dus, zodat je straks niet rondrijdt in een gestolen auto maar de beste tweedehands die er voor je te vinden is.

Afbeelding: Flickr, Batikart

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020