Excite

Vijfde generatie Polo is volwassen

Volkswagen Polo is alweer aan de vijfde generatie toe. De auto wordt door de Duitsers sinds 1975 op de markt gebracht en is een ongekend succes. Aan de vijfde generatie is weer flink gesleuteld, zowel qua innerlijk als qua uiterlijk. Met recht mag de 'kleine' auto, die alsnog een kleine vier meter meet en plaats biedt aan vier of vijf personen, zich nu volwassen noemen. Een onmiskenbare Volkswagen nieuwe stijl, die in verschillende edities en met verschillende motoren op de markt komt. De Volkswagen Polo bewijst dat ze nog steeds niet gedateerd is!

De vijfde generatie komt in vijf versies op de markt. Er is een Easyline, een Trendline, een Comfortline en een Highline. Later volgt ook nog de GTI. Daarmee hoopt Volkswagen de auto zo breed mogelijk in de markt te zetten. Qua prijzen is het allemaal prima te doen. De goedkoopste variant is de Polo Easyline met 1.2 liter motor van 60 pk, die voor 13.290 euro over de toonbank gaat. De duurste variant is de Polo Highline 1.6 TDI dieselmotor van 105 pk, die 23.250 euro gaat kosten. Er tussenin zitten maar liefst vijftien verschillende varianten, al naar gelang de gekozen motor en versie.

Het instapmodel is al voorzien van de nodige luxe. ESP en ABS met remassistent zitten er standaard in, net als centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare ramen. Vier speakers, stuurbekrachtiging en front- en zijairbags horen ook bij de standaarduitrusting. Daarna is er voor elke wat wils in de luxere versies. De nieuwe Volkswagen Polo is vanaf 16 juli te bestellen in Nederland.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019