Excite

Vierdeurs Tesla eerste volledig elektrische sedan

Californië loopt naar eigen zeggen zo'n vijftig jaar voor op de rest van Amerika met de meeste zaken en dat zou wel eens kunnen kloppen. Het hippe autobedrijf Tesla heeft, eveneens naar eigen zeggen, een wereldprimeur in handen: een elektrische vierdeurs sedan. Niet hybride, nee, volledig elektrisch.

Het Model S biedt veel hoop voor een schone toekomst. De gegevens die Tesla naar buiten brengt zijn overweldigend. Er is keus uit drie verwisselbare accu's, die een bereik van 260, 368 of 480 kilometer geven. De accu's zijn net zo makkelijk te verwisselen als het is om benzine in een auto te gooien. Je kunt een accu opladen door de auto drie kwartier aan een stopcontact te hangen. Van nul naar honderd gaat in zes seconden en de snelheid is begrensd op 208 kilometer per uur, aangezien er maar een enkele versnelling in zit.

De Amerikaanse overheid ziet het Model S van Tesla wel zitten. Daarom heeft het 350 miljoen dollar gefinancieerd om het model een succes te maken. Aan de gegevens te horen, moet dat wel lukken. Het klinkt als een droomauto en eerlijk gezegd ziet de auto er nog behoorlijk strak ontworpen uit. Eind 2011 moet de Tesla S te koop zijn voor zo'n vijftigduizend dollar.

Bron foto's: autotelegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021