Excite

Vice-president FIA sloopt F1-bolide van Renault

Mohammed ben Sulayem is rijk. Niet een beetje rijk, maar rijker dan 25% van de landen op deze aardkloot. Behalve rijk is Sulayem ook rallylegende in Dubai en vice-president van de FIA. Zijn familie boert ook goed in Dubai, met zijn vader als ex-minister en hoge posities in de politiek en zakenwereld voor zijn broers. Sommige families hebben dat gewoon.

Wat Mohammed ben Sulayem ook had, was een plaatsje in de F1-bolide van Renault tijdens de Renault Roadshow die in Dubai plaats vond. Was een leuk evenementje, Sulayem in de F1 van Renault tegen een Ford GT en een lang recht stuk baan voor de bumper. Kijken wie als eerste over de finish zou komen. Sulayem presteerde het echter om nauwelijks van de startlijn af te komen.

Binnen honderd meter na de start verloor Mohammed ben Sulayem alle controle over de dure F1-bolide van Renault en parkeerde met hoge snelheid de sportwagen tegen de betonnen wand. Sulayem bleef ongedeerd, maar dat valt van de F1-wagen van Renault niet te zeggen. Het was maar goed dat Renault een reserve exemplaar mee had genomen voor de rest van de Roadshow.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020