Excite

Verzekering caravan: welke verzekering moet je hebben?

Er gaat geen zomer voorbij of er gebeuren ongelukken met caravans. Niet zo'n leuk begin of einde van de vakantie. Geen nood... je bent toch verzekerd? Dat kan wel zo zijn maar daarom komt de verzekering nog niet tussen als het misloopt. Waar moet je op letten bij de verzekering van je caravan?

Wat zegt de wet?

Wettelijk gezien zou een goede en standaard auto­verzekering ook het WA-risico van een aangekoppelde caravan moeten meeverzekeren. Of met andere woorden: wat de technische aspecten betreft, zou je met een gewone autoverzekering in orde moeten zijn. Dat is echter maar gedeeltelijk waar. Een gewone autozekering dekt om te beginnen geen diefstal, geen stormschade noch beschadiging van de caravan. Dan moet je al een uitgebreidere verzekering hebben in plaats van de 'standaard'-verzekering. Raadpleeg dus goed je verzekeringscontract. Dat is logisch: je betaalt voor de verzekerde risico's.

Een aparte caravan­verzekering?

Als je er regelmatig op uit trekt met je caravan is een specifieke caravanverzekering geen slechte optie. Als je die hebt en het loopt fout dan kun je rekenen op snelle hulpverlening als je ergens in 'the middle of nowhere' strandt. En vraag je ook eens af of je inboedel, voortent en/of aanbouw verzekerd is.

Als regelmatige caravanrijder kun je er maar beter voor zorgen dat je caravan (of vouwwagen) is (goed)gekeurd door de FOCWA. Weet ook dat voor sommige sleurhutten een wielklem en koppelingsslot zijn vereist.

En de pakketpolis?

Heb je al je verzekeringen bij één en dezelfde verzekeraar? Of overweeg je om al je verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen? Denk hierbij aan de bekende rubrieken: verkeer (auto + fiets of brommer), wonen (brand), personen en rechtsbijstand (reisverzekering, annulatie, rechtsbijstand). Want als je verzekeringen combineert bij één en dezelfde verzekeraar kunt je altijd genieten van een premiekorting!

Gouden tip!

Tegenwoordig is elk land populair als vakantiebestemming, ook met de caravan. Daar zit echter een 'maar' aan. Wat je misschien niet weet als je vakantieplannen maakt: voor sommige landen is een extra groene kaart verplicht. Bijvoorbeeld voor Duitsland, Polen en Spanje. Je kunt je hierover best bevragen bij je verzekeraar! Want bij hem moet je die extra groene kaart immers aanvragen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020