Excite

Verzameling klassieke auto’s gevonden in stal

Toen de eigenaar van een stal in Suffolk stierf, had niemand gedacht dat de inhoud van die stal zo interessant zou zijn. Dat was deze echter wel: de miljonair had hier een complete verzameling klassieke auto’s staan, die meer dan 20 jaar verborgen was in de stal.

Het gaat hier om een ontzettend dure collectie met een aantal van de fijnste wagens die tussen de jaren ’70 en ’90 in Italië en Engeland geproduceerd zijn. Het verhaal ging dat de eigenaar zijn collectie niet zo interessant meer vond en zijn geld liever uit gaf aan veel zeldzamere auto’s. Zo bezat hij ook een zeldzame Bentley Continental R Mulliner. Van dit model werden slechts 46 wagens gemaakt.

Ook had hij een van de De Tomaso Longchamp GTSE sportwagens met maar 440 mijl op de teller. Van dit model zijn er zelfs maar zes gemaakt. Ook erg indrukwekkend was de Maserati Quattroporte III met minder dan 1000 mijl op de teller.

Deze lage kilometerstand is goed te verklaren: de rijke zakenman wilde niet in zijn luxe auto’s rijden en had een goedkope Nissan voor zijn dagelijkse ritjes. In totaal zijn er acht wagens die geveild zullen worden en veel van deze auto’s hebben letterlijk bijna niets gereden. Die wagens kunnen tot 160.000 pond opleveren bij de veiling. Wel wordt gewaarschuwd voor renovaties die behoorlijk duur kunnen zijn.

De vondst werd gedaan toen een adviseur van de familie werd gevraagd om nog even naar de oude auto’s in de stal te kijken. Hij zag direct dat het hier om een waardevolle collectie ging die bijna niet was aangeraakt.

Afbeelding: Flickr account Berlin13407

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021