Excite

Vervang zelf de onderdelen van je fiets!

Fietsen hebben het hele jaar heel wat te verduren. Door hitte en regen brengen ze je op de plaats van bestemming. De onderdelen zijn aan slijtage onderhevig en moeten tijdig worden vervangen. Maar dat kun je prima zelf.

Een fiets bestaat uit een aantal basisonderdelen. Enkele daarvan, zoals de ketting, zijn aan slijtage onderhevig. De meeste onderdelen kun je met een klein beetje inspanning zelf vervangen. Een beetje geduld en het juiste gereedschap is alles wat je nodig hebt.

Voor het inkopen van de benodigde onderdelen kun je terecht op internet of bij de fietsenwinkel. Bij de laatstgenoemde krijg je vaak wat extra tips en adviezen, op internet zul je helemaal zelf aan de slag moeten en precies uit moeten zoeken welk onderdeel je nodig hebt. Internet is dus voor de echte doe-het-zelver.

Voordat je onderdelen van je fiets gaat vervangen, kijk je goed hoe het is gemonteerd. Probeer anders de hand te leggen op een instructie over hoe het onderdeel vervangen moet worden. Ben je heel kort van geheugen dan kun je met je camera een paar foto’s maken om te laten zien hoe het oude onderdeel was gemonteerd.

Zorg dat je van tevoren precies weet welke onderdelen en gereedschappen je nodig hebt. Het levert alleen irritaties op als een specifiek stuk gereedschap niet voor handen is, met als ergste dat de fiets half gedemonteerd in een hoek blijft staan.

Een goede voorbereiding is dus wel degelijk het halve werk!

Afbeelding: Flickr account Robert Thomson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020