Excite

Vernieuwde Volvo C70 gespot in Barcelona

Autofabrikanten proberen hun conceptauto's altijd zolang mogelijk geheim te houden. Helemaal als het gaat om productieauto's die nog ontwikkeld moeten worden. Volvo is daarin geen uitzondering. Toch moeten de nieuwe auto's ook aan realistische omstandigheden blootgesteld worden. Dat betekent dat auto's die nog niet te koop zijn, soms al te zien zijn in het openbaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor de nieuwe Volvo C70, die gespot is in Barcelona, maar nog niet te koop is.

Wat blijkt nu? Het vernieuwde uiterlijk van de S60 Concept is niet alleen bedoeld voor de S60, maar wordt ook overgenomen voor de C70. Blijkbaar is men bij Volvo enthousiast over de nieuwe lijnen en dat is niet zo vreemd. Het ziet er ook erg mooi uit allemaal. Het rondrijden van het proefmodel in Barcelona betekent dat de kans groot is dat de nieuwe C70 gepresenteerd gaat worden op de autobeurs van Frankfurt in het najaar. Behalve het uiterlijk van de C60 Concept wordt er in de nieuwe C70 waarschijnlijk ook de nieuwe 1,6-liter GDTi-benzinemotor gezet. Dat is alleen maar meer goed nieuws!

Volvo is zelf erg te spreken over de nieuwe motoren. Hoewel in de S60 Concept de motor een vermogen had van 180 pk, is de kans groot dat er motoren met verschillende vermogens op de markt komen. Bovendien is de nieuwe motor twintig tot dertig procent zuiniger, aldus Volvo. Weer goed nieuws. Wat dat aan gaat is Volvo goed bezig. Minder goed nieuws is dat de S60 voorlopig nog niet gepresenteerd gaat worden. Hoewel het een belangrijke auto is voor de volgende stap van Volvo, wordt hij pas ten hoogste op de autoshow in Genève van 2010 geïntroduceerd. Dat betekent dus nog even wachten.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019