Excite

Verkoop Opel voorlopig in de ijskast

Dat het er niet heel florissant bij staat bij Opel, dat mag inmiddels bekend zijn. Er gaan dan ook al langere tijd geruchten dat overkoepelend concern General Motors (GM) van het Duitse merk af wil. Maar volgens een Duitse krant is van een verkoop van Opel voorlopig nog helemaal geen sprake.

Dat tekende Handelsblatt op op basis van een gesprek tussen GM-CEO Dan Akerson en Opel-chef Karl-Friedrich Stracke. Hoe de krant precies achter de inhoud van dit gesprek is gekomen, is onbekend. Toch weet het te melden dat er achter Akerson’s weigering om Opel af te stoten een strategie ten grondslag ligt. Opel zou namelijk zeer belangrijk zijn voor GM als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe technieken.

Dit wil echter absoluut niet zeggen dat een eventuele verkoop volledig van de baan is. GM houdt namelijk alle opties open. Vorig week nog waren er berichten dat Opel mogelijk toch verkocht ging worden aan een Chinese partij of mogelijk zelfs aan grote concurrent Volkswagen.

Der Spiegel meldt ondertussen dat Opel (en de Engelse tak Vauxhall) nog steeds verliezen lijkt te maken. Een echt belangrijke rol lijkt Opel derhalve niet te gaan vervullen binnen GM. Chevrolet moet ook in Europa het belangrijkste merk worden, terwijl Buick datzelfde moet gaan doen voor de Chinese markt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021