Excite

Hoe verkoop je je auto aan een particulier?

Waarde

Voor je je auto te koop aanbiedt, is het belangrijk dat je een goede prijs hebt. Een auto waar je veel te veel voor vraagt, zul je niet gauw verkocht krijgen. Er zijn verschillende manieren om de waarde van je auto te berekenen. Dat kan op de website van de ANWB, mits je auto niet ouder dan twaalf jaar is. Je krijgt daarbij verschillende prijzen: voor inruil bij een dealer, verkoop aan een dealer of particuliere verkoop. Ook op Autodna.nl kun je de waarde van je auto berekenen. Wil je je auto zo snel mogelijk verkopen, dan kun je het beste wat onder de waarde gaan zitten. Heb je geen haast? Dan kun je best iets meer vragen, maar wees bereid om in de prijs te zakken.

Duidelijk en eerlijk

Bij de verkoop van je auto aan een particulier zul je eerlijk en duidelijk moeten zijn. Je begint met goede, duidelijke foto's maken. Een neutrale achtergrond zorgt ervoor dat de aandacht op je auto wordt gevestigd. Hierbij geldt: hoe meer foto's, hoe beter. Zorg er wel voor dat je auto blinkend schoon is. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de technische staat van de auto, kun je ook foto's maken van het onderhoudsboekje. En geef details over onderhoudsbeurten, bijvoorbeeld wanneer de accu of distributieriem vervangen is. Dit kunnen voor een toekomstige koper grote kostenposten zijn als het spoedig vervangen moet worden. Vermeld ook de APK en of je auto altijd bij een dealer is onderhouden, dit kunnen grote pro's zijn voor je auto.

Hoe verkopen?

Om je auto aan een particulier te verkopen, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt je auto aanbieden op Marktplaats of met een advertentie in de krant, maar zet je auto ook te koop op een website als Autotrack.nl, Autoscout24.nl of Autotrader.nl. Je bereikt op deze sites een grotere doelgroep. Blijkt het moeilijk om je auto te verkopen? Je kunt je auto te koop zetten met garantie. Dat kan via Autotrust.nl. Deze garantie is eenvoudig af te sluiten voor verkoop van je auto aan een particulier en het loopt een jaar lang. Zo kun je de particuliere koper van je auto een goede wagen garanderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020