Excite

Let op bij de verkoop van je auto

De verkoop van je auto is een proces waarbij je op een heleboel punten moet letten. Als je eenmaal je auto hebt gewassen, van binnen en buiten schoongemaakt, foto's gemaakt en een duidelijke, uitgebreide verkooptekst hebt opgesteld, kun je de advertentie gaan plaatsen. Dat zijn de eerste belangrijke stappen om je auto te verkopen. Maar wanneer je de advertentie van je auto online hebt staan en een mogelijke koper zich meldt, moet je nog steeds goed opletten. Je wilt natuurlijk wel je auto snel verkopen, maar ook niet opgelicht worden.

Om te beginnen moet je zorgvuldig zijn met je contactgegevens. Zet nooit je volledige naam en adres in de advertentie. Hou het bij je voor- of achternaam, je woonplaats en je telefoonnummer of e-mailadres. Wil je niet met je e-mailadres adverteren, maak dan bij bijvoorbeeld Gmail of Hotmail een gratis, tijdelijk e-mailadres aan.

Heb je contact met een eventuele koper? Spreek dan bij je thuis af en nooit op een speciaal daarvoor afgesproken plaats. Zorg dat je alles wat bij de auto hoort bij de hand hebt, zoals de papieren en een onderhoudsboekje. Als de koper daarna vraagt, kun je het direct laten zien.

De mogelijke koper zal natuurlijk ook een proefrit met je auto willen maken. Ga bij deze proefrit zelf mee, laat de koper nooit alleen gaan zodat iemand met verkeerde bedoelingen er niet met je auto vandoor kan gaan. Zorg ook dat je de kentekenpapieren dan niet in de auto hebt liggen.

Ben je met de koper een prijs overeengekomen? Handel de betaling dan ook zeer zorgvuldig af. Het beste zou zijn om de auto contant af te rekenen, maar let dan wel op dat de briefjes die je krijgt niet vervalst zijn. Let zeker op met cheques. De bank heeft namelijk enkele weken nodig om te checken of de cheque wel gedekt is. Is dat niet het geval, dan ben je het geld en je auto kwijt. Het geld rechtstreeks laten overmaken naar je bankrekening is ook een veilige manier van betaling.

De auto moet natuurlijk ook nog overgeschreven worden op de naam van de koper. Dit moet gebeuren op het postkantoor. Het beste is om samen naar het postkantoor te gaan en wanneer de auto op naam staat, dan pas deel 3 van de kentekenpapieren af te geven. Geef daarbij ook een schriftelijke bevestiging van de verkoop van de auto. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020